diegoluiz   Album Posted Apr.24th, 2021, viewed 34 times

Yeniçağ

Yeniçağ
Yeniçağ gazetesi manşet, 4 Mart 2002 yılında ”Türkiye Türklerindir” ve Dünyayı Türkçe Okuyun” sloganlarıyla yayın hayatına adım atmıştır. Atatürkçü, Milliyetçi bir çizgide yayın yapan gazete yenicağgazetesi.com.tr isimli web sitesinde de dijital yayıncılık yapmaktadır.

Gazetenin internet sitesi Kadrosu


En rahat olunacak yaşlarda emeklilerin açlık çekmesi reva mı? Sokak röportajı yapılan 66 yaşındaki emekli vatandaş Fuat İşgören, sözleri ile hem ağladı hem ağlattı. Geçinemediğini söyleyen çaresiz adam gözyaşları içinde ”Altı aydır et ve tavuk yemedim. Ucuz sebze bulmak için pazar pazar dolaşıyorum” dedi. 460 liralık doğal gaz faturasını ödemek için sıra bekleyen gar emeklisi İşgören ”Isınabildiniz mi?” sorusuna ”Bunu ödesem, elektriği var, suyu var, kapıcı parası var. Evde hasta annem var. Başka çarem kalmadı. Sobaya döneceğim. Nasılsa devlet kömür veriyor” diye cevap verdi. Daha da ötesi yok, sözün bittiği yer! Emekliyim 6 aydır hiç et yemedim.

Vurgun soruşturması derinleşirken İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, Thodex ile bağlantılı 62 kişi yakalandı. Firari Özer’in bankalardaki 31 milyon lirasına da el konuldu. Thodex vurgunu sonrası kripto piyasasındaki sert düşüş sebebiyle binlerce yatırımcı yüzde 50’den fazla zarar etti. Kirpto para piyasasının sıkı kontrole tabi tutulması gerektiğine dikkat çeken Milli Bilişim Grubu Başkanı Mustafa Atilla Işık, ”Kripto para, kara para aklayan insanların işine yarıyor.

 

TBMM’nin açılışının 101’inci yıl dönümünde Birinci Meclis binasını ziyaret eden Babacan ”Savaşın ortasındaki hukuk hassasiyetini bugün göremiyoruz. Konuşan, hakkını arayan bir Türkiye istiyoruz” dedi. Sistem eleştirisinde bulunan DEVA Partisi lideri, yönetimin krizlere yol açtığını, bunun da millet fakirleştirdiğini kaydetti. Babacan ”Tek imzayla alınan keyfi kararlarla ülkemizi karanlığa sürükleyen mevcut yönetim sisteminden de ülkeyi yöneten zihniyetten de kurtulacağız” diye konuştu. Döviz mevduatında milyar dolar artış

Sanal parayı gazetemize değerlendiren ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin, kripto paralarla ilgili uyarılarda bulunarak, ”Kripto para herhangi bir otoriteye bağlı kalmaksızın, otonom ve anonim bir şekilde dijital ortam marifetiyle üretilmiş bir alışveriş değerlidir. Bazı kripto paraların görülmemiş rekorlara imza atması, gelecek endişesi taşıyan insanları buralara sevk etti. Durum böyle olunca dünya üzerinde bir günde kripto paralara neredeyse 1 trilyon dolar yatırım yapıldı. Hatta Türkiye’nin 1 milyar dolarla en yüksek yatırımcı kitlesine sahip olduğu bir anda yaşandı” dedi.

Pandeminin en çok vurduğu kesim olan küçük esnafın hali içler acısı. Birçok esnaf, bireysel borçların yanı sıra banka kredisi borçlarıyla boğuşuyor.. REM Esnaf Barometesi Rapor’unun mart ayı sonuçlarına göre, esnafın borçluluk oranı yüzde 65’i buldu. Yani, 300 bin esnafın 196 bini borçlu. Pandemide kapalı olan birçok küçük işletme hem bireysel hem de banka kredi ile ayakta kalmaya çalışıyor.

Sign in to post